Мишел Барние заяви пред евродепутатите, че е подготвен за още

...
Мишел Барние заяви пред евродепутатите, че е подготвен за още
Коментари Харесай

Преговорите за Брекзит се възобновяват

Мишел Барние съобщи пред евродепутатите, че е квалифициран за още четири дни договаряния за Брекзит, с възходящ песимизъм измежду изгодите от по-нататъшните договаряния.

След като прекара една седмица в изолираност, откакто член на екипа на блока даде позитивен тест за ковид, Барние и неговият екип възобновиха договарянията лице в лице в Лондон в събота сутринта.

Преговорите са в " финален етап ", сподели представител на английското държавно управление, допълвайки, че се чакат всекидневни срещи, добавя Българска телеграфна агенция.

" Остават някои обилни разминавания ", уточни основният договарящ на Европейски Съюз в туит.

" За да бъде допустима договорка, Европейски Съюз би трябвало изцяло да почита английския суверенитет ", акцентира Фрост.

След месеци на невъзможност в договарянията Брюксел и Лондон оповестяват, че се доближават към съглашение, само че към момента позициите им се разминават по разпоредбите за риболова, регулациите за конкуренцията и ръководството.

До приключване на крайния период за подписване на съглашение остават броени седмици и крах би принудил Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз без договорка, което ще наруши активността на бизнеса и търговията.

Англия публично излезе от Европейски Съюз в края на януари, само че остана в митническия съюз и единния пазар през преходния интервал, който завършва на 31 декември.

В политическата декларация за бъдещите връзки двете страни се ангажираха да „ поддържат общите високи стандарти “ в Обединеното кралство и Европейски Съюз „ в края на преходния интервал в региона на държавните помощи, конкуренцията, обществените стандарти и стандартите за претовареност, околната среда, климатичната рецесия и съответните данъчни въпроси “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР