Миро отлага премиерата на поредния си албум. Мироглед“ трябваше да

...
Миро отлага премиерата на поредния си албум. Мироглед“ трябваше да
Коментари Харесай

Миро: Бог се справи с магаре като мен

Миро отсрочва премиерата на следващия си албум. „ Мироглед “ трябваше да излезе на 20 април, само че не виждам причина това да стане тъкмо в този момент. Той е подготвен - песните са записани, като ми остана най-хубавото – шлифоването им. Но няма да го направя в този момент – тъй като съм законопослушен, а и тъй като нищо не е непременно “, показа фамозният музикант в „ Събуди се “. Според него, тъкмо в този момент, в задаващия се пик на рецесията, чакаме избавление за всички, а не за всеки по настрана.

„ Не аз съм индивидът, който би трябвало да приказва за това, макар че като християнин съм и апологет на вярата. Вярата доста пъти ме е спасявала – моята и на фамилията ми. Ако не беше тя, просто нямаше да живея. Като дете съм изпил някаква отвратителна композиция сред алкохол за горене и химикал. Разболял съм се доста тежко и лекарите са споделили на майка ми, че нямам никакъв късмет и тя би трябвало да е подготвена, че детето й ще си отиде. И в оня миг, в оня комунистически миг, майка ми атеистката е почнала да се моли на Бог, обещавайки му първородния си наследник. Нямаше да живея като живо човешко създание, в случай че не беше Бог. Той постоянно ме е предпазвал – даже когато не съм го осъзнавал, не съм знаел за това. Така че в случай че Бог е съумял да се оправи с магаре като мен, то той ще се оправи с всеки различен “, призна Миро. И показа, че се моли всеки ден – още преди да е поставил краката си на земята.

„ Моля се да видоизменявам нашия брак с Ели в нещо по-добро. Моля се всеки ден да бъда по-добър. Талант е финансова единица в Римската империя – количество злато. Когато кажем, че някой има гений, това значи, че е талантлив с благосъстояние по рождение. Аз употребявам гения си за малко – когато напусна този свят, той ще си отиде с физическото ми тяло. Така че до момента в който съм тук, би трябвало да го употребявам вярно. Колкото повече ти е обещано, толкоз повече се желае от теб. Сега, в насилствената отмора, си давам сметка какъв брой брутално съм употребявал гласа си, какъв брой съм злоупотребявал с него – правил съм по три концерта дневно. Време е за отрезвяване. Когато стартира изолацията, към този момент от 4 месеца имах потребност от пауза “. Миро обаче в никакъв случай не се е съмнявал в предназначението си. „ Роден съм за това, макар че като дребен бях асоциално дете. Заради болестта ми баба и дядо, светла им памет, ме отгледаха на село - дружно с овчици и магаренца. Моят обществен живот стартира, чак когато ме записаха на детска градина в града. Аз не съм говорел, аз съм пеел – почнали са уроци по пиано и всичко останало. А това че до момента не съм употребявал гения си по най-хубавия метод, е моя неточност. Имам китара – не изсвирвам. Имам банджо – не изсвирвам. Но в този момент ще се случи. Във всяка стихия има благоприятни условия. Сега е време на преоценявяне – изкуствените мигли не са най-важното. Време е за преоткриване на мисленето. На хората им беше отнето времето за мислене. Да си спомним „ 1984 “ на Оруел. Днес мислещите хора ще станат повече от тези, които следват сляпо.  

Научил съм се да пребивавам и с 2, и с 200. Никога не съм бил прекомерно втренчен в материалното. Ако съм желал да бъда добре облечен на сцената, то е поради публиката. Важна е музиката – виждам да върша нещо, което ще има стойност и след 50 години. Не съм подвластен директно от пазара сега. Слава Богу, аз съм благополучен и спокоен, всичко ще бъде наред. Щастлив съм от триумфите си. Преборих това, че постоянно съм търсил виновността първо в хората към мен – а не в себе си, че постоянно съм бил податлив да ги упреквам.

Спирането на алкохола е един от двата ми най-големи триумфи досега. Алкохолът беше задължение, връзване – все едно, че съм вързан с верига в затвор, от който не мога да изляза. Тичам, с цел да избягам, а веригата ме връща като ластик назад. В момента алкохолът ме плаши. Тази взаимозависимост не я поисквам и на най-големия си зложелател - без едно мога, с едно не мога.

Другият огромен триумф е бракът ми с Ели. А за провали постоянно има време. Досега е имало едни 30-40 години, в които тотално съм прецакал живота си. Но разполагам с тъкмо толкоз време, с цел да оправя всичко. Винаги съм вярвал в Бог, само че едвам в този момент виждам трансформацията си, тъй като оставих цялото си доверие в него “.

За „ Очите “ – песента, която за нула време събра хиляди гледания и лайкове, Миро споделя, че се е „ родила “ в снежна стихия в малко островче във фиорд, където е имало по един час светлина дневно. „ Песента си пристигна сама, до момента в който пиех кафе в къщичката, която всеки миг можеше да бъде съборена. Когато сме в изолираност, не можем да излезем на открито, само че можем да влезем вътре в себе си. И да споделим това, което е вътре в нас. Това, което музикантът е основал уединено, е за хората. Ще ми се да сме по-искрени в творчеството си. А след рецесията ще направя концерт, голям  концерт. И клип на „ Очите “ – най-бляскавия, най-красивият. Хората имат потребност от хубост, аз съм нуждая се от хубост “. А измежду фантазиите на Миро е къщурка на топло място, където ще живеят с Ели и ще оказват помощ на хора в потребност.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР