Мирният протес тази вечер в Асеновград продължил 15 минути заради

...
Мирният протес тази вечер в Асеновград продължил 15 минути заради
Коментари Харесай

Бърз мирен протест в Асеновград заради лошото време



Мирният протес довечера в Асеновград траял 15 минути поради неприятното време.

Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите поданици на Асеновград разяснява, че малко на брой недоволни са се събрали пред паметника на цар Иван Асен II, с цел да изразят недоволството си от подхванатите ограничения против противозаконните цигански къщи.

„ Времето е извънредно неприятно и множеството от протестиращите не пристигнаха. Ние сме тук и поддържаме огъня на справедливостта. Протестите ще не престават, до момента в който всички недоразумения и проблеми не намерят своето решение “, разяснява Йордан Тодоров пред Фокус.

Той уточни, че протестиращите поданици не са имали желание да блокират придвижването. „ Събрахме се, въпреки и в дребен състав, с цел да изразим недоволството си от общинските политики за интеграция на ромите, заложени в годишни проекти за деяние в интервала 2014-2017 година. Не сме съгласни със заложените ограничения, които касаят противозаконните цигански къщи. Процесът по легализиране къщите на ромите е почнал със стартирането на тези общински политики за интеграция през 2014 година и продължава към сегашния миг. Общината е подхванала ограничения, изпълнила е някои обещания, само че виждаме, че няма стремежи резултат “, сподели още Тодоров.

Той акцентира, че жителите показват недоволството си по кротичък метод и дейностите им не целят основаване на напрежение и провокации.

Протестите в Асеновград започнаха, откакто на 26 юни група роми атакува треньори, родители и възпитаници от тима по кану-каяк, до момента в който са упражнявали при язовир „ 40-те извора “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР