Миризливки, зелени бръмбари, вонещеници или кафяви мраморни дървеници се наричат

...
Миризливки, зелени бръмбари, вонещеници или кафяви мраморни дървеници се наричат
Коментари Харесай

Ето как ЗАВИНАГИ да се отървете от миризливките вкъщи

Миризливки, зелени бръмбари, вонещеници или кафяви мраморни дървеници се назовават летящите инсекти от разред полутвърдокрили, които виждаме да пълзят постоянно по прозорците или по прането.
Възрастните представители на типа Palomena prasina имат блестящо зелен цвят напролет и лятото, а през есента получават по-тъмен зелено-кафяв или бронзово-кафяв цвят.
Когато са застрашени или раздразнени, миризливите им жлези отделят неприятна характерна миризма, поради която буболечките са получили названието си.
Домашни способи да се избавите от миризливки
Когато си имате работа с миризливки, би трябвало да се уверите, че те нямат късмет да влязат в дома ви, изключително през есента, когато най-вероятно биха пробвали да се подслонят при вас.
Запушете процепи и дупки, които намирате, изключително към порти, прозорци, отдушници, климатици, таванско осветяване, изби. Веднъж влезнали в стените ви, тяхното управление става доста мъчно, тъй че по-добре вземете превантивни ограничения в точния момент. За задачата можете да употребявате силикон, като напръскате със спрей отвътре на стените за по-голяма сигурност. Този машинален метод би трябвало да е задоволителен, с цел да предотврати настъпление, в случай че е осъществен в точния момент.
Ако не желаете да употребявате химически пестициди, можете да употребявате естествени такива
Най-добрият инсектицид под формата на пудра, който можете да употребявате е диатомита. Ако наръсите с него вътре и вън от вкъщи си, вие ще създадете една самобитна преграда за миризливките. Веднъж влезнали в контакт с този артикул, буболечките ще се дехидратират и ще умрат. Можете също да ги поръсите с пудрата, когато ги видите, което ще има същия резултат.
също е с потвърден репелентен резултат против този пакостник. Запомнете – сместа няма да ги убие, а единствено прогони. Същият резултат би имала и ментата.
Третирайте разнообразни места и повърхности със примес от ментово олио и вода и вие сполучливо ще запазите буболечките настрани от вкъщи си.
също може да се употребява, разпръскайте я в градината и къщата си, изключително в зоните, които подготвят появяването на миризливки. Можете да си отглеждате коча трева в градината като по-дълготрайно решение за отбрана от вредители.
, само че в случай че тези способи не с задоволителен репелентен резултат, то вие може да решите да употребявате химически артикули, с цел да предотвратите инвазия на дома си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР