Мирен протест на 40 ден от смъртта на 22-годишната Светомира

...
Мирен протест на 40 ден от смъртта на 22-годишната Светомира
Коментари Харесай

Нов протест в памет на загиналата Светомира от Шумен

Мирен митинг на 40 ден от гибелта на 22-годишната Светомира от Шумен затвори кръстовището, на което младото момиче загуби живота си.

 Нейни близки и десетки шуменци се събраха на кръговото кръстовище, на което на 28 септември колата на Светомира бе блъсната от различен автомобил . Хората желаеха правдивост. 

Искаме да има правдивост, да няма повече починали деца, а който бърка да си понесе наказването, сподели майката на момичето Радосвета. 

Бащата Анатолий Станчев уточни, че има вяра в справедливостта. 
 
[img wide]50270946[/img

" Когато правосъдната система се интересува от самите жители, значи има стъпка напред. Тази стъпка ще я създадем всички, когато се сплотяваме, поддържаме самодейността и сме безрезервно ", сподели той. 

Събралите се хора възпламениха свещи и сервираха цветя на лобното място на Светомира, а след минута безмълвие в нейна памет блокираха придвижването по бул. Симеон Велики, като обикаляха кръговото кръстовище, на което стана съдбовната злополука. 
 
 Dariknews.bg

Инцидентът стана малко след 21 часа. Тогава 18-годишният Жечко Кюркчиев удари колата на Светомира, като малко по-късно стана ясно, че момичето е умряло, а нейната спътница е с тежки пострадвания . Първоначално Жечко, който има брошура от няколко месеца, даде позитивна проба за опиати, само че в следствие разбор в токсикология отхвърли този резултат . Младежът бе подложен под домакински арест от шуменския съд и в същия ден автомобилът му изгоря на длъжностен паркинг на Министерство на вътрешните работи. Това провокира гневни реакции, като се стигна до такава степен, че случая бе стихотворец от Национална следствена работа.

Лично основният прокурор Иван Гешев пък се срещна с родителите на починало то момиче и даде обещание правдивост. Преди дни още веднъж имаше митинг на околните на Светомира пред съда в Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР