Миню Стайков е кандидат-депутат в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това

...
Миню Стайков е кандидат-депутат в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това
Коментари Харесай

Миню Стайков се кандидатира за депутат, вижте към коя партия

Миню Стайков е кандидат-депутат в идните предварителни парламентарни избори. Това оповестява Флагман.бг.

Името му преди малко бе подадено за регистриране в РИК Бургас - в листата на слабоизвестната Политическа партия „ Бригада “, която за 2 МИР Бургас номинира единствено двама претенденти – Миню Стайков Стайков, на 60 години, който заема второ място, а лидер е Стела Петрова Стоянова, на 40 години.

Миню Стайков е под домакински арест от февруари т.г.. Той прекара в ареста на профилираната прокуратура над 2 години и половина с тежки обвинявания за данъчни измами, пране на пари, произвеждане на цигари без бандерол и злоупотреби с еврофондове - за над 11 млн. лева

" За господин Стайков няма никакви спънки да се записва като кандидат-депутат, защото е с чисто правосъдно минало и не изтърпява неоправдателна присъда.

Според чл.3, ал.2 от Закона за избиране на народни представители „ право да бъдат избирани имат български жители, които са навършили 21 години и не са сложени под забраняване и на изтърпяващи наказване отнемане от независимост “, съобщи неговият юрист Анна Попова.

Проверка сподели, че като кандидат-депутат предприемачът ще се снабди с цялост за нови арестувания и обвинявания, без да въздейства на почнали правосъдни производства против него.

Така отпада хипотезата, че употребява вота като юридически трик да олекоти тежката обстановка, в която се намира.

Според чл.160, ал.1 от Изборния кодекс - от деня на регистрацията до оповестяването на резултатите от изборите, записаните претенденти не могат да бъдат арестувани или привличани като обвинени, в случай че няма глоба от Централната изборна комисия, която се произнася по искане на основния прокурор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР