Ministry of Defence of the Russian FederationРумънският министър на отбраната

...
Ministry of Defence of the Russian FederationРумънският министър на отбраната
Коментари Харесай

Румъния: Падналият дрон не е опасен

Ministry of Defence of the Russian Federation

Румънският министър на защитата Василе Динку сподели, че дронът, който се разруши в северната част на страната, не е рисков. Това съобщи началникът на военното ведомство в понеделник в изявление за телевизионния канал Digi 24, пише 

" Това не е доста огромен дрон, малко повече от метър, сподели той. " Това е разследващ дрон, не е с експлозиви. Той е изтеглен от употреба след 1989 година "

Динку сподели, че е разговарял с представители на Украйна за този дрон, които са се опитвали да получат подробна информация, защото " ясно е, че дронът е изхвърчал от тяхна територия ". По думите на министъра в понеделник на мястото, където се е разрушил дронът, е отишла комисия, която във вторник ще показа резултатите от експертизата му.

По-рано румънски медии оповестиха, че в неделя вечерта дребен безпилотен аероплан с незнаен генезис е паднал в окръг Бистрица-Насауд (в северната част на страната).

Припомняме, че находката идва дни откакто безпилотен аероплан руско произвеждане прекоси Румъния и Унгария, преди да влезе в Хърватия и се разруши късно в четвъртък вечерта в Загреб.

Военният дрон, който се разруши в хърватската столица, е съдържал към 40 кг експлозиви, сподели министърът на защитата на страната. Дронът падна в зелена повърхност, на 50 метра от огромно университетско общежитие. При случая са нанесени вреди на към 40 автомобила на непосредствен паркинг, само че няма данни за потърпевши хора.

Хърватският министър на защитата Марио Баножич сподели в неделя, че дронът е съдържал " елементи от самолетна бомба ".

" Бяха открити следи от експлозиви, както и други следи, които демонстрират, че това не е разследващ аероплан ", сподели той.

НАТО съобщи, че интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на Алианса е проследила обекта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР