От началото на годината са станали над 2200 тежки пътнотранспортни

...
От началото на годината са станали над 2200 тежки пътнотранспортни
Коментари Харесай

Над 2200 тежки катастрофи със 120 загинали от началото на 2024 г.

От началото на годината са станали над 2200 тежки пътнотранспортни катастрофи със 120 починали и над 2700 ранени. Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в съпоставяне същия интервал на предходната година, сподели Любка Маринова, някогашен представител на " Пътна полиция ".

Тя разясни, че починалите от началото на май също са по-малко в съпоставяне същия интервал на предходната година. Загинали са 7 души, а ранените са 127. За по-ниска скорост и по-голяма отдалеченост сред колите, когато на открито е дъждовно, приканиха Любка Маринова и Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

  " По време на дъжд се усилват леките пътно-транспортни катастрофи. Такова е времето сега. Инцидентите са единствено с материални вреди обаче. Там няма починали и ранени хора. Това е по този начин, тъй като по-голям брой коли вземат участие в пътното придвижване, защото в множеството случаи хората ги употребяват като чадъри. Намалете скоростта минимум с 20 километра от оптимално допустимата, и увеличете дистанцията. Пътното платно е хлъзгаво, усилва се спирачния път ", сподели Любка Маринова.

" При дъжд дано имат поради хората, че нашите автомагистрали са доста рискови. Стават аквапланинги на доста места. При дъжд постоянно би трябвало дистанцията да е по-голяма и скоростта да е по-ниска. Изключително деликатно да се кара в такива условия ", уточни Владимир Тодоров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР