Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица

...
Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица
Коментари Харесай

Делян Добрев разкри министрите на Габровски: Ако и тях не подкрепят …

Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред Нова тв.

“Ние вършим всички старания. Не желаят Борисов за министър председател, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е претендент за министър председател и министрите ще бъдат от неговия сан. Няма да има политически лица от ГЕРБ измежду тях. Ако не го поддържат – не знам какво желаят другите партии ”, сподели Добрев.
Той разяснява брифинга, който ГЕРБ даде в сряда, когато хвърли обвиняване към Политическа партия, че не са подкрепили концепциите им за законопроект, който би довел до по-ниски цени на петрола у нас.
В законопроектът на ГЕРБ се предлага “Лукойл ” да прави вноска във Фонда за енергийна сигурност. “Нашето предложение споделя, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл ”. Обаче, откакто внасят съветски нефт и нашата страна им е дала тази дерогация, то разликата в цената сред съветски нефт и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите ”, изясни Добрев. “Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат обезщетени за скъпата цена на горивата ”, добави той.

От ГЕРБ са подкрепили и законопроект на “Демократична България ”, съгласно който ако “Лукойл ” затвори рафинерията в Бургас, България ще има механизъм, с който да назначи шеф в “Нефтохим Бургас ”. “Собствеността си остава на “Лукойл ”, само че страната назначава шеф, който да продължи да работи ”, изясни Добрев.

В момента “Лукойл ” употребява 90% съветски нефт, “защото е доста по-изгодно и по този начин те генерират милиарди ”, сподели още депутатът от ГЕРБ и разясни, че в случай че законопроектът на партията бъде признат, тези облаги ще бъдат внасяни във Фонда по енергийна сигурност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР