Министрите от кабинета Борисов-3 дадоха начало на проектите за придобиване

...
Министрите от кабинета Борисов-3 дадоха начало на проектите за придобиване
Коментари Харесай

МС одобри новите проекти за ВВС и за Сухопътните войски

Министрите от кабинета " Борисов-3 " дадоха начало на плановете за придобиване на нова бойна техника за Сухопътните войски и на нов вид аероплан за Военновъздушни сили. Това стана по време на днешното съвещание на кабинета, оповестиха от Министерския съвет.

След утвърждението от Министерски съвет оферират на депутатите да одобряват плана за капиталов разход за Сухопътните и за Военновъздушните сили. Проектите са " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада " и обновения план " Придобиване на нов вид военен аероплан ". Те са част от цялостната идея за рационализация на въоръжените сили.

Инвестиционният план " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада " планува придобиване на 150 броя бойна и специфична техника за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение. В плана се планува и образование на състава. Проектът е за 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лв. с Данък добавена стойност.

Инвестиционният план " Придобиване на нов вид военен аероплан " планува придобиването на 16 самолета на два стадия. През първия стадий, който е финансово обезпечен с 1 милиард и 800 милиона лв. с Данък добавена стойност, е планувано да се придобият не по-малко от осем бойни самолета.

С тези пари се планува придобиването на летателните апарати, средствата за наземно обслужване, средствата за образование, образованието на състава, първичната интегрирана логистична поддръжка (за интервал от 3 години) и въоръжението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР