“Министрите на вътрешните работи на ГЕРБ и прокуратурата са запознати

...
“Министрите на вътрешните работи на ГЕРБ и прокуратурата са запознати
Коментари Харесай

Чобанов по Дарик: За прокуратурата данните за убийство на Ружа са като предметите в шкафчето на Борисов - бели листове А4

“Министрите на вътрешните работи на ГЕРБ и прокуратурата са осведомени със сведенията за убийството на Ружа Игнатова и да не работиш по това е меко казано несериозно, в случай че искаш да се разкрие какво се е случило. Настоящият министър на вътрешните работи не отговори работи ли се по тези информации. Заместник-шефът на Софийската градска прокуратура отговори по имейл, че прокуратурата не ги смята за документи тези информации, за тях те били листове А4 - нещо като предметите в шкафчето на Борисов ”.

Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио Атанас Чобанов, проверяващ публицист от Той напомни, че Ружа Игнатова е немска гражданка и в случай че там решат, че сведенията не са единствено листове хартия, може да изискат разпити.

“Представяме документ, в който има сведения, донесения по-скоро от човек, непосредствен до бажданака на Таки. Има и други донесения, че шефът на отдел убийства е получавал през посдредник пари от Таки и му е предавал информация от Министерство на вътрешните работи. Така е спирал следствията, свързани с този митичен към този момент наркобос ”, добави Чобанов.

По думите му тези сведения са доказани от прокуратурата, само че те не ги считат за документи. Самите документи са открити в касата на погубен някогашен служител на реда - вътре има и фотокопия от паспорта на шефа на отдел “Убийства ”, на още един служител на реда, на италиански жител, описа още Чобанов.

Според сведенията Георги Василев, “шеф на Джи Пи Груп ”, разказал по какъв начин Таки се отървал от Ружа, като я умъртвили на яхта, по негова поръчка, не се споделя кой е физическият причинител. След като е убита, тялото й е нарязано.

На 25 март 2022 в София е убит с три патрона някогашният началник на „ Криминална полиция “ във Второ РПУ Любомир Иванов, излиза наяве от следствие наBIRD.От касата в дома му са конфискувани документи, които получават статут на материални доказателствени средства /ВДС/ по делото за ликвидиране, което води Софийска градска прокуратура. Сред тях са няколко информации с агентурни донесения. В една от справките се твърди, че криптокралицатаРужа Игнатовае убита през ноември 2018 година по поръчка наХристофорос Аманатидис–Таки, а в друга се разискват връзките на Таки с шефа на отдел “Убийства ” в ГДНПМихаил Наумов, който опънал чадър над него и групата му.

BIRD съумя да удостовери номера на делото, към което са приложени справките – 8467/2022 по разказа на Софийска Градска Прокуратура с наблюдаващ прокурор Илиян Банков. Той придобива известност в медийното пространство с следствието на пътно-транспортни катастрофи и съдбовни произшествия. В ГДНП същите информации се намират в полицейско дело (досъдебно производство) 0068/25.03.2022).По данни от наши източници, въпросните информации са приложени и по няколко дисциплинарни каузи на Дирекция Инспекторат на Министерство на вътрешните работи. Впечатление прави, че досъдебното произвеждане се води от проверяващ служител на реда в ГДНП, а не от следовател, което навежда на убеждението, че по него не са обект на следствие чиновници на Министерство на вътрешните работи.Съществуването на справките е добре прочут факт за съвсем всички чиновници от управителния състав на Министерство на вътрешните работи още от откриването им в касата на разстреляния някогашен служител на реда.

Справките са датирани от 08.01.2020 година Написани са в присъщ полицейски жанр с голям брой правописни и граматически неточности. Освен текста, в тях има и фотоси от паспорти на докладваните лица. Повечето разказани в справките събития като пътувания до Куба, пребиваване в безценен хотел и наем на риболовна яхта, са елементарно проверими.

darik.bg напомня коя е Ружа Игнатова

" Ружа Игнатова излезе на сцената в бална рокля в цвят бордо, цялата украсена с черни пайети. Пробляснаха прожектори, избухнаха огнени кълба, а от колоните прозвуча " Girl on Fire " на Алиша Кийс ", пишат от CNN.

" Изглежда като момиче, само че е пламък. Толкова е ярка, че може да изгори очите ти - по-добре гледай в друга посока ", прозвуча песента, до момента в който лъчезарната Игнатова благодареше на ликуващата аудитория в лондонската зала " Уембли ".

Това се случва през юни 2016 година, когато криптовалутите към момента бяха релативно непознати на необятната общност, а ранните вложители се надпреварваха да бъдат едни от първите забогатели от тях. Игнатова наричаше себе си " криптокралицата " и популяризираше компанията си OneCoin като рентабилен противник на Биткойн на разрастващия се пазар на криптовалутите.

" След две години никой към този момент няма да приказва за Биткойн ", сподели тя, до момента в който вложителите я приветстваха бурно в залата.

Шестнадесет месеца по-късно Игнатова се качи на аероплан в София и изчезна. Оттогава тя не е виждана.

Властите в Съединени американски щати настояват, че OneCoin е била пирамидална скица, която е измамила хора с повече от 4 милиарда $, защото Игнатова е убедила вложители в целия свят да налеят пари в нейната компания. Федералните прокурори разказват OneCoin като една от най-големите интернационалните схеми за машинация, осъществявана в миналото.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР