Срамно е. Цинично е. Престъпление срещу бъдещето на нацията е,

...
Срамно е. Цинично е. Престъпление срещу бъдещето на нацията е,
Коментари Харесай

Срамно е. Цинично е. Фондация Даная ще съди държавата за изгр...

Срамно е. Цинично е. Престъпление против бъдещето на нацията е ", се показва в позиция на организацията до медиите.

 

" С това решение служебното държавно управление абдикира от конституционното обвързване на страната да обезпечи гратис детско опазване на здравето и слага в риск достъпа на всички български деца до качествени здравни грижи ", добавя се още в позицията.

 

Оттам напомнят, че единствено преди няколко месеца по искане на Министерство на здравеопазването и с поддръжката на Европейската капиталова банка бе направен Анализ на потребностите от детска болница. Този разбор показва, че в България липсва финансово и кадрово застраховане даже за една детска болница в София.

Според Фондация " Даная " това на процедура ще саботира и без друго мъчителния развой на създаване на Национална детска болница. От организацията регистрират като абсурден и обстоятелството, че точно служебното държавно управление си разрешава да взема стратегически решения и то единствено дни, откакто встъпи в служба.

 

Според тях всичко това демонстрира, че страната се отхвърля от отговорностите си да обезпечи качествено детско опазване на здравето и не желае да има Национална детска болница. Или значи, че " обслужва ползи, които са разнообразни от публичните ".

Вчера от Обществения съвет за основаване на Национална детска болница настояха за неотложно чуване в Народното събрание на здравния министър и на премиера поради решението. Според членове на Съвета то е било взето при цялостна липса на бистрота.

 

От здравното министерство оповестиха, че бъдещата болница " Мама и аз " ще има едно поделение по педиатрия с 40 кревати.

 

Намерението на страната е да обезпечи построяването на Национална детска болница с над 400 кревати като от министерството твърдят, че не престават да работят " интензивно " в тази тенденция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР