Министрите на външните работи на Европейския съюз се събраха днес

...
Министрите на външните работи на Европейския съюз се събраха днес
Коментари Харесай

ЕС свика „историческа среща“ на външните министри в Киев

Министрите на външните работи на Европейския съюз се събраха през днешния ден в украинската столица Киев за историческа среща на върха отвън границите на блока, сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел.

„ Свикваме историческа среща на външните министри на Европейски Съюз тук, в Украйна, страна кандидатка и бъдеща членка на Европейски Съюз. Ние сме тук, с цел да изразим нашата взаимност и поддръжка към украинския народ “, сподели Борел в изказване в обществените медии. Той добави че „ Бъдещето на Украйна е в границите на Европейски Съюз “.

Украйна приветства срещата.

„ Това е историческо събитие, тъй като за първи път Съветът по външни работи ще заседава отвън актуалните си граници – отвън границите на Европейския съюз – само че в границите на бъдещите граници на Европейския съюз “, сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сподели пред кореспонденти дружно с Борел.

Холандският външен министър Ханке Бруинс Слот сподели, че е „ в действителност значимо да се срещнем тук през днешния ден, с цел да покажем нашата взаимност с Украйна “.
Вицепремиерът и министър на външните работи на България Мария Габриел също ще вземе присъединяване в срещата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР