Министрите на отбраната от НАТО приеха решение за обновяване на

...
Министрите на отбраната от НАТО приеха решение за обновяване на
Коментари Харесай

НАТО разширява правилата за надеждност на далекосъобщителните мрежи

Министрите на защитата от НАТО одобриха решение за възобновяване на разпоредбите за надеждност на далекосъобщителните мрежи, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той посочи след края на двудневното министерско съвещание, че измененията плануват осъществяването на инспекции за резистентност на мрежите, в това число във връзка с собствеността, ръководството, непознатите вложения. По неговите думи задачата е мрежите да бъдат в положение да работят при всевъзможни условия.

Министрите са разискали също ситуацията в Сирия и в Афганистан. Те са удостоверили финансирането за афганистанските сили за сигурност. Столтенберг прикани за успокоение и въздържаност след президентските избори в Афганистан. Ще останем в тази страна толкоз дълго, колкото е належащо, тъй като цената за прибързано евакуиране би била прекомерно висока, разясни той. "Ислямска страна " (ИД) се пробва да стъпи в Афганистан, добави генералният секретар. Той прикани талибаните да покажат воля за отстъпки в договарянията за постигането на спокойно решение.

Столтенберг още веднъж означи, че съдружниците към този момент остават на разнообразни визии за изхода в Сирия. Той приветства предлагането на Германия за обособяването в северните елементи на Сирия на зона на сигурност с нараснал интернационален принос. Приветствам оферти, които ще доведат до прогрес, разясни той. По думите на генералния секретар Турция има огромен принос в битката с ИД. Няма искане НАТО да разположи сили в Сирия, уточни Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР