Министрите на културата от цяла Европа създадоха съюз за създаване

...
Министрите на културата от цяла Европа създадоха съюз за създаване
Коментари Харесай

Създадоха европейски алианс за екосъобразни градове

Министрите на културата от цяла Европа сътвориха съюз за основаване на по-устойчиви и щадящи климата здания и градски пейзажи, заяви Швейцария.

" В бъдеще политиците, бизнесът и гражданското общество ще работят дружно, с цел да основават по-добре проектирани градове, села и пейзажи ", съобщи швейцарското държавно управление, обявявайки началото на новия " Davos Baukultur Alliance ".

Baukultur е редуциране от опазване и развиване на качествени, устойчиви и културно значими здания и градове.

Президентът на Швейцария Ален Берсе предложения министрите на културата от 31 европейски страни на двудневна среща в Давос преди Световния стопански конгрес.

Заедно с организации на гражданското общество и огромни компании от строителния отрасъл и бранша на недвижимите парцели те се споразумяха да започват интернационална мрежа, която да подкрепи посрещането на провокациите в региона на планирането и строителството, в това число прекосяването към по-устойчиви енергийни източници.

" Нейната цел е стабилно, насочено към качеството ръководство на здания, инфраструктура, публични пространства и ландшафти в интерес на всички ", се споделя в изказване.

Алиансът е основан, с цел да преследва задачите, заложени в по този начин наречената Декларация от Давос, ориентирана към " първокачествен Baukultur за Европа ", която беше призната през 2018 година

" Добрият Baukultur в никакъв случай не е бил толкоз значим, колкото е през днешния ден. Без него не може да има стабилно развиване ", съобщи Берсе, който е и министър на вътрешните работи на Швейцария.

Ангажиментът за висококачествена строителна просвета е " незаменима част от постигането на бърз енергиен преход ", се споделя в изказването.

Той може също по този начин да спомогне за " битката с възходящото свръхзастрояване и дава опция на градовете и селата да се развиват, с цел да отговорят на потребностите на едно приобщаващо и разнообразно общество ", се споделя в него. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР