Министрите на енергетиката на страните членки на ЕС са постигнали

...
Министрите на енергетиката на страните членки на ЕС са постигнали
Коментари Харесай

ЕС преминава към колективно купуване на газ, за да свали цената му

Министрите на енергетиката на страните членки на Европейски Съюз са постигнали кардинално единодушие взаимните покупки на газ да стартират преди началото на идващото лято, заяви чешкият министър на индустрията Йозеф Сикела, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Министрите са се разбрали също така, че би трябвало да бъде създадена различна референтна цена на газа, уточни Сикела и добави, че по време на двудневната неофициална среща в Прага доста от разликите сред страните членки са били преодолени.

" Искаме да ускорим взаимните покупки и да използваме покупателната мощност на целия Европейски съюз, с цел да си подсигуряваме доставките за идната зима, която може да бъде даже още по-критична от актуалната ", съобщи Сикела след срещата на Съвета на Европейски Съюз по енергетика. " Призоваваме Еврокомисията да форсира работата по този въпрос ".

И отново в границите на същата среща стана ясно, че Еврокомисията все още не е решила дали да предложи таван на цената на газа в границите на ограниченията, които ще показа идната седмица.

" През уикенда ще решим по какъв начин да продължим с налагането на пределни цени на силата ", уточни еврокомисарката по енергетиката Кадри Симсон (Естония) след срещата в Прага.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР