Министрите на „БСП за България“ напуснаха заседанието на Министерския съвет.

...
Министрите на „БСП за България“ напуснаха заседанието на Министерския съвет.
Коментари Харесай

Министрите на „БСП за България“ напуснаха заседанието на МС заради изтребителите F-16


Министрите на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснаха съвещанието на Министерския съвет. Това разгласи пред публицисти вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

Днес и в този момент разбрахме за получената оферта за втората осмица F-16, както и за хода на диалозите. Заявихме, че напущаме съвещанието, намираме, че този диалог и решения в този момент са нездравословни за България, съобщи Нинова.

Тя добави, че се намираме в няколко рецесии – икономическа, обществена, липсва визия какво ще се случи идващите месеци. Смятаме, че сега да се разисква под каквато и да е форма нов капиталов разход, в какъвто и да е размер, за нови осем F-16 е безусловно неприемливо. Затова напуснахме съвещанието на Министерския съвет и няма да участваме в него, изясни Корнелия Нинова.

Тя добави, че „ Българска социалистическа партия за България “ не желае да взе участие в тази полемика сега. Смятаме, че народът ни се нуждае от тези пари, с цел да оцелее през зимата и да преведем България през рецесията. И минимум в този миг е належащо България да прави капиталов разход за оръжие, уточни още вицепремиерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР