Министрите и споразмението не са съгласувани с нас,това заяви Николай

...
Министрите и споразмението не са съгласувани с нас,това заяви Николай
Коментари Харесай

ПП-ДБ шокирани! Денков: Министрите на Габриел и споразумението не са съгласувани с нас

Министрите и споразмението не са съгласувани с нас,

това съобщи Николай Денков на влизане в централата на Демократична България на ул " Кърниградска ". 

 Парламентарната група на обединението се събира сега, с цел да разиска препоръчаният състав на държавно управление от Мария Габриел.

 

" Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е координиран с " Продължаваме промяната - Демократична България ", и съглашението не е в съгласие с нас ", бяха откъслечните думи на Николай Денков, министър-председател в оставка, който дружно с водачите на обединението Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов дойдоха за съвещанието на групата.

 

" Изненади сме от състава на този кабинет, нямаме единодушие за това, което направи Мария Габриел ", посочи и съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ  Атанас Атанасов пред медиите.

 

„ Не съм осведомен със състава на Министерски съвет. Няма да разясня. Много разновидности на състав бяха разисквани. Нямам визия по какъв начин ще гласуваме в пленарна зала. Надявам се допустимо най-скоро да обсъдим това в границите на парламентарната ни група “, съобщи Георги Ганев от Демократична България.

 

Министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев разяснява, че наличието му в държавното управление на Мария Габриел е изненада за него.

Той уточни, че неведнъж е декларирал, че когато пристигна време за ротация, каквото време е пристигнало, в случай че би трябвало да си отиде, ще си отиде и няма драма с това.

 

Коалиционното съглашение, по което преговаряха в последните 10 дни ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", не е подписано.

Това се разбра от изказвания на кандидат-премиера Мария Габриел и члена на преговорния ѝ екип Рая Назарян след церемонията на " Дондуков " 2.

 

На въпрос на публицисти за съглашението, което беше посочено в неделя вечер от " Продължаваме промяната - Демократична България " като същинската причина за отдръпването на ГЕРБ от постигнатото до тогава единодушие, Габриел отвърна, че го е подписала още през вчерашния ден.
След нея Назарян изясни, че в 18 ч. в понеделник (18 март) съглашението е било утвърдено от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и подписано от него и Мария Габриел.

" След половин час останалите водачи от обединението отхвърлиха да подпишат ", сподели Назарян. Тя не посочи имена, само че в договарянията участваха съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев и водачът на ДСБ Атанас Атанасов.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР