Министерството на земеделието сключи 61 договора за компенсации на операторите,

...
Министерството на земеделието сключи 61 договора за компенсации на операторите,
Коментари Харесай

Дават още 2,25 млн. лв. помощ на собственици на риболовни кораби и рибари |

Министерството на земеделието подписа 61 контракта за обезщетения на операторите, занимаващи се със икономически лов на риба, за пропуснати изгоди в резултат на последствията от пандемията от COVID-19.

Компенсациите са по втория банкет на планове по размер 1.9 „ Временно прекратяване на риболовната активност “ от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година и се дават за дните, през които риболовният транспортен съд не е правил лов на риба. 

Общата стойност на подписаните контракти е 2.25 млн. лева безплатна финансова помощ (БФП). В листата с аварийните планове са включени още 20 на обща стойност 679 хиляди лева БФП. Договорите по тях ще бъдат подписани след обезпечаване на финансов запас по процедурата, прецизират от министерството. 

По първия банкет по мярката бяха подписани 71 контракта на обща стойност 1.81 млн. лева, за същата сума са и осъществените заплащания.  

Към момента по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година са подкрепени общо 215 оператори в бранша - риболовци, притежатели на риболовни кораби, производители на аквакултури и преработвателни предприятия.

Изплатените обезщетения по трите изключителни ограничения за превъзмогване на икономическите последици от COVID-пандемията са общо в размер на 8 млн. лева безплатна финансова помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР