Министерството на земеделието подаде официално заявка да бъде партньор на

...
Министерството на земеделието подаде официално заявка да бъде партньор на
Коментари Харесай

Министерството на земеделието подаде заявка да е партньор на словенската АГРА

Министерството на земеделието подаде публично поръчка да бъде сътрудник на словенското интернационално ревю АГРА. Това стана в границите на тазгодишното издание на форума, което се организира в интервала 20-25 август в гр. Горня Радгона, Република Словения, оповестиха от аграрното министерство.

 

Писмото с желанието на страната ни да бъде формален сътрудник в словенския панаир за селско стопанство и храни от името на българския аграрни министър Явор Гечев към изпълнителния шеф на форума Борис Ерявец бе връчено персонално от зам.-министърът Георги Събев.
 
„ В рамките на партньорството България желае да се показа като привлекателно място с добра храна и доста благоприятни условия за селски, винен и културен туризъм “, споделя в своето писмо към уредниците Гечев. „ Страната ни прави оценка високо отличната опция за показване на селскостопански артикули, както и такива от хранително-вкусовата индустрия пред необятен кръг от консуматори и професионална аудитория, които посещават АГРА “, е написано още в формалната поръчка за партньорство.

 

Възможността България ни да бъде партнираща страна на словенското ревю бе разисквана при присъединяване на Събев в Министерската конференция, извършена по време на миналогодишното издание на АГРА.

 

По време на визитата си в Словения аграрният зам.-министър разговоря с министрите на земеделието на Република Северна Македония, Република Косово и Република Словения. Събев разиска с тях усилване на съдействието в региона на селското стопанство в района. „ Нашите страни имат капацитет и благоприятни условия за надграждане на секторната търговия, които би трябвало да се употребяват и развиват “, разяснява българският заместник-министър. Той употребява мотива, с цел да ги предложения да посетят България.

 

Международното ревю АГРА е значима среща за производители, преработватели, търговци, специалисти и консуматори в Централна и Източна Европа. Над 30 страни вземат участие с щандове в него, а през 2019 година (преди пандемията) са регистрирани над 120 000 посетителя.

 

Тазгодишният фокус на събитието са тематиките, свързани с интернационалната година на рибарството и аквакултурите, нововъведения и цифровизация, изменение на климата и водните запаси, подсилване на селските региони и други.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР