Министерството на здравеопазването вече поиска от Изпълнителна агенция „Главна инспекция

...
Министерството на здравеопазването вече поиска от Изпълнителна агенция „Главна инспекция
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Поисках ГИД да провери уволненията в МБАЛ „Св. Петка" Видин

Министерството на здравеопазването към този момент изиска от Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда " да извърши инспекция на уволненията на санитари от незабавното поделение на МБАЛ „ Св. Петка ", Видин. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова по време на среща с представители на Националния профсъюз „ Защита ".

От синдикалната организация упорстват четирите дами - санитари във видинската болница - да бъдат възобновени на работа, както и изпълнителният шеф на лечебното заведение да подаде оставката си. „ Конфликтът продължава към този момент година. Това не са нито първите, нито ще са последните уволнени членове на нашия профсъюз. Този напън върху личния състав на болничното заведение би трябвало да бъде преустановен. " Тези опасения изрази Красимир Митов, ръководител на Националния профсъюз „ Защита ".

„ Освен изисканата от ГИТ инспекция съм упълномощила на звено „ Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването също да ревизира сигналите за финансови нарушавания във видинската болница. Ще бъдат поискани и писмени пояснения от изпълнителния шеф на лечебното заведение доктор Ивета Найденова. Това, което зависи от министерството като принципал на болничното заведение, ще бъде направено, тъй като държа на цялостна бистрота и на това, решенията, които вземам, да са основани на обстоятелства и доказателства ", беше безапелационен министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. След като резултатите от назначените и поисканите инспекции бъдат предоставени на здравния министър неотложно ще бъдат подхванати и кореспондиращите с тях дейности, стана ясно още по време на срещата.

В рамките на полемиката, касаеща здравната грижа в МБАЛ Видин, беше коментиран и имунизационният развой в страната. Представителите на синдиката показаха своята подготвеност да спомагат на Министерство на здравеопазването по повод популяризирането от нуждата и смисъла от имунизация на българските жители против COVID-19, включително и на своите членове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР