Министерството на здравеопазването предлага бързите антигенни тестове за Covid-19 да

...
Министерството на здравеопазването предлага бързите антигенни тестове за Covid-19 да
Коментари Харесай

Антигенните тестове за Covid-19 може да станат безплатни за пациентите

Министерството на опазването на здравето предлага бързите антигенни проби за Covid-19 да станат безвъзмездни за пациентите, които получат направление от персонален доктор да се изследват.

Проектът е оповестен за публично разискване, до момента в който 10 от 28 области в страната към този момент влизат в " жълтата " зона поради повишение на заболеваемостта.

С смяната се цели възстановяване на качеството и навременността на здравната помощ за пациентите, тъй че инфекциите с ковид да се засичат в точния момент.

" Ранното доказване на съществуваща зараза у инфектираните лица и последващите ограничения за тяхното карантиниране или изолираност би довело до доста закъснение на разпространяването на COVID-19 ", припомнят от Министерството на здравеопазването.

Необходимите финансови средства са в границите на бюджета на НЗОК за съответната година.

Към момента пациентите могат да получават направление за PCR тест единствено след консултация от доктор експерт, а не от персонален доктор.

С смяната се планува бързият антигенен тест за разкриване на ковид да бъде назначаван от персонален доктор или доктор експерт от извънболничната помощ, което доста ще улесни пациентите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР