Министерството на здравеопазването обмисля да разработи мобилно приложение за диагностика

...
Министерството на здравеопазването обмисля да разработи мобилно приложение за диагностика
Коментари Харесай

МЗ обмисля да разработи приложение за диагностика и лечение на COVID-19

Министерството на опазването на здравето обмисля да създаде мобилно приложение за диагностика и лекуване на COVID-19.

Уточняват, че след повече от година живот в пандемична конюнктура е насъбран огромен опит, като за този интервал към този момент са създадени лечебни подходи. Те са основани на рецензирани доказателства от клинични изследвания.

" Положителните практики и потвърдени научни обстоятелства се събират и обобщават непрестанно. Към сегашния миг, макар че липсва към момента дейно противовирусно лекуване, придържането към строго използване на тези протоколи и рекомендации, разреши доста понижаване на смъртността от COVID-19, редуцира продължителността на болничното лекуване и понижи доста % на тежки последствия от заболяването, а също по този начин усъвършенства и финансовото изражение на лекуването ", изясняват от ведомството.

През месец юни в Министерството на здравеопазването е основана работна група, която да изготви класифициран лечебен указател за лекуване на инфекцията, който да е с целесъобразен темперамент.

Според работната група документът би трябвало да съдържа две елементи - „ ядро “ - главен документ, който да сплотява и показа на българските лекари в систематизиран тип водещия интернационален опит в диагностиката и лекуването на пациенти с коронавирусна зараза, въз основата на основаните и приложени все още протоколи, които са тествани и изпитани и потвърдили се като надеждни.

Втората част съставлява „ експертна основа “, включваща рекомендации на уважавани български специалисти в обособените посоки на здравната просвета и процедура, експертни мнения за диагностика, терапия, наблюдаване, профилактика, държание при пациенти с коранавирус, съобразени с районните особености и медицински стандарти.

Основният действителен интерактивен указател за лекуване на COVID-19, служител за „ ядро “, прочут и утвърден преди към два месеца от Българския лекарски съюз и всички районни колегии, се добави и отчасти преработи.

Обсъжда се опцията за основаване в бъдеще на мобилно приложение на документа.

Бяха добавени нова информация и интерактивни фигури, както и хиперлинкове, а документът, направен от кооридинаторите на работната група доктор Трифон Вълков, доктор Георги Димитров и доктор Димитър Димитров е наличен на интернет платформите на Министерство на здравеопазването и БЛС.

Като цяло работната група не претендира за пълнота и новост на предоставената информация и си резервира правото, при поява на нови рецензирани данни и мнения от експертните препоръки, да трансформира наличието на документа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР