Министерството на здравеопазването на САЩ продължи статута на COVID пандемията

...
Министерството на здравеопазването на САЩ продължи статута на COVID пандемията
Коментари Харесай

САЩ отново удължиха извънредното положение заради COVID пандемията

Министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати продължи статута на Коронавирус пандемията като изключителна обстановка за публичното здраве, предадоха международните организации. Това ще разреши на милиони американци да продължат да получават безвъзмездни проби, ваксини и лекувания.

Извънредното състояние беше оповестено за първи път през януари 2020 година, когато стартира пандемията, и от този момент се възобновява всяко тримесечие. Последният период изтичаше в края на тази седмица, само че здравните управляващи го удължиха.

По-добрата осигуреност с ваксини и медикаменти доста понижи броя на тежко засегнатите от COVID-19 от началото на мандата на президента Джо Байдън, когато повече от 3000 американци умираха дневно.

Стотици хора дневно не престават да умират от коронавирусната зараза и в този момент, съгласно статистиката на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

Ежедневните случаи в Съединени американски щати, въпреки и много под рекордните равнища на омикрон от предишния януари, се повишиха до приблизително над 67 000 към 4 януари, с към 390 смъртни случая, свързани с Коронавирус, дневно, съгласно последните данни на CDC.

Представители на администрацията на Байдън показаха още през ноември, че вероятността за зимен скок на случаите на Коронавирус и нуждата от повече време за преход към частен пазар за продажба на проби, ваксини и лекувания са двата фактора, съдействали за решението да не се приключва изключително състояние през януари.

Когато този период изтече, частните застраховки и държавните здравни стратегии ще поемат разноските за здравни грижи за Коронавирус за множеството американци.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР