Министерството на здравеопазването на Испания потвърди, че са регистрирани 20

...
Министерството на здравеопазването на Испания потвърди, че са регистрирани 20
Коментари Харесай

Испания потвърди: Още тромбози и починали след ваксиниране с АстраЗенека

Министерството на опазването на здравето на Испания удостовери, че са регистрирани 20 случая на тромбози и 4 на умряли пациенти след имунизиране с " АстраЗенека ". Средната им възраст е 43 години.

Досега в Испания са сложени съвсем пет милиона дози от имунизацията на " АстраЗенека ", по този начин, че случаите на тромбози (0,0004% ) и на умряли пациенти (0,00008 %) са прекомерно дребен % от общия брой. Въпреки това по сходство на Германия и Франция, министър Каролина Дариас упорства на хората под 60-годишна възраст, на които към този момент е сложена първа доза от препарата да се довърши имунизацията с втора на " Пфайзер ". Ако откажат и изискат и втората доза да е от " АстраЗенека ", попълнят осведомено единодушие.

Това решение е друго от досегашното, при което със единодушието се искаше " Пфайзер " и се следваше рекомендацията на Европейската организация по медикаментите да се употребява една и съща ваксина. Според Дариас обаче, европейският регулатор не е имал задоволително научни доказателства за противното.

Решението на испанското здравно министерство се базира на проучване на Института " Карлос III ".

Ако останат неупотребени дози на оксфордската ваксина, управляващите увериха, че те няма да бъдат изхвърлени, а ще бъдат дарени на други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР