Министерството на здравеопазването на Испания и регионалните правителства се договориха

...
Министерството на здравеопазването на Испания и регионалните правителства се договориха
Коментари Харесай

Испания: Още ограничения за пътуванията по Великден

Министерството на опазването на здравето на Испания и районните държавни управления се договориха на съвещанието на Междутериториалния съвет да затегнат ограничаващите ограничения по време на Великденските празници. Идеята бе оповестена обществено още на 10 март, само че поради несъгласия сред обособените райони, окончателното решение бе взето едвам в този момент.

От петък 26 март до 9 април се затваря за придвижване периметъра на всички самостоятелни общности. От 23:00 часа вечерта до 6:00 сутринта жителите нямат право да напущат домовете си, с изключение на по основателна причина.

Срещите на закрито са лимитирани до 6 души и то единствено, в случай че са родственици.

Всяка от самостоятелните провинции може да одобри още по-строги ограничения на своя територия, стига да съблюдава контрактуваните с централното държавно управление.

„ Британският вариант към този момент е в цялата страна, а в някои територии е 70-80 % от инфекциите ”, сподели министърът на опазването на здравето Каролина Дариас и прикани за цялостна готовност, с цел да се избегне четвърта вълна на Covid пандемията.

Вътрешният министър Фернандо Гранде Марласка пък разгласи, че 64 200 служители на реда ще наблюдават за прецизното съблюдаване на ограниченията. Балеарските острови, Каталуня и Мадрид желаеха да се лимитират интернационалните полети, тъй като няма логичност испанците да не могат да напущат района, в който живеят, а чужденците да влизат неограничавано в Испания.

На този стадий концепцията бе отхвърлена поради терзания от наказания от страна на Европейската комисия, която упорства да не се лимитира свободата на придвижване, само че управляващите са безапелационни, че чужденците са длъжни да съблюдават рестриктивните мерки в обособените райони.

 Мъж получава доза коронавирусна ваксина Moderna против Covid-19 в болница Zendal в Мадрид, март 2021 година Хора на възраст над 80 години получават тази ваксина в разнообразни лечебни заведения в района.
 Пациентът с Covid-19 Джафар Икба театралничи в стаята си в хотел SB Plaza Europa, ситуиран конгресен център l Барселона, Испания, 11 март 2021 година Четиризвездният бизнес хотел се употребява за настаняване на бездомни и хора или фамилии в уязвима обстановка, които са били позитивни за ковид по време на тяхната карантина. Хотелът се употребява и като център за имунизация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР