Министерството на вътрешните работи обяви нова обществена поръчка на стойност

...
Министерството на вътрешните работи обяви нова обществена поръчка на стойност
Коментари Харесай

7 милиона лева за спешни повиквания 112

Министерството на вътрешните работи разгласи нова социална поръчка на стойност 7 милиона лв., с която ще се обезпечи работата на Националната система за незабавни повиквания. 8-и декември е срокът, в който искащите да поддържат системата могат да подадат своите предложения. В претекстовете за ускорената поръчка е записано, че националната система е с нарушени съществени функционалности и това слага в риск живота и здравето на жителите, изпаднали в неволя, предадве Българска национална телевизия.

От април 2015 година телефон 112 е оставен без поддръжка и всеки миг може да спре.

В новата поръчка е заложено да се възвърне естествената работа на телефон 112, да се достави и вкара в употреба ново хардуерно съоръжение, както и отчасти да се подмени сериозно амортизираният хардуер в районните центрове в София и Русе.

Изисква се и да се актуализира софтуерното приложение за незабавни повиквания до последна версия и обезпечаване на 2-годишна техническа поддръжка на системата, като оптимално допустимото време за нефункциониране на услугата е до 52 минути за 365 следващи дни. Най-вероятно с новия програмен продукт хората със слухови и говорни увреждания ще могат да подават сигнал до телефон 112 със SMS.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР