Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените

...
Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените
Коментари Харесай

Румънското МВР се сдоби с нов хеликоптер Блек Хоук; очаква се доставката на още шест

Министерството на вътрешните работи на Румъния получи първия от закупените общо седем хеликоптера " Блек Хоук " (Black Hawk) за потребностите на инспекторатите за изключителни обстановки и оперативните структури на румънската полиция, заяви телевизия Диджи 24.

Хеликоптер „ Блек Хоук “, предопределен за потребление при изключителни обстановки, бе доставен в събота в централата на Главния инспекторат по авиация на Министерството на вътрешните работи на Румъния. Още три сходни летателни апарата ще бъдат доставени идната седмица, оповестява Диджи 24.

Представители на Главния инспекторат по авиация към Министерство на вътрешните работи оповестиха, че първият хеликоптер „ Блек Хоук “, закупен в границите на европейския план „ Визия 2020 “, е бил доставен през вчерашния ден в централата. В седмицата 13-19 ноември следва да бъдат доставени още три хеликоптера, а до края на годината – други три, от които два ще бъдат употребявани при изключителни обстановки, а един – от оперативните структури на румънската полиция.

През ноември 2021 година Министерството на вътрешните работи на Румъния подписа рамково съглашение за флотилия от до 12 хеликоптера „ Блек Хоук “ за потребностите на службите за незабавна помощ в страната. Договорът е на стойност над 269 млн. евро без Данък добавена стойност, като се планува летателните апарати да бъдат създадени в Полша от PZL Mielec, където се създават хеликоптерите Black Hawk за Европа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР