Министерството на вътрешните работи категорично отрича да проверява Софийския университет

...
Министерството на вътрешните работи категорично отрича да проверява Софийския университет
Коментари Харесай

МВР опроверга Герджиков, че проверява СУ за търговия с вот

Министерството на вътрешните работи изрично отхвърля да ревизира Софийския университет за пазаруване на гласове, както неговият ректор Анастас Герджиков съобщи в дебата си с другия претендент за президент Румен Радев.

От пресцентъра на силовото ведомство оповестяват, че се прави инспекция по сигнал на Софийския университет, Техническият университет и Университета за национално и международно стопанство за нарушавания при усвояването 78 милиона лв. за ремонт на студентски общежития. Парите са отпуснати с през 2020 и 2021 година с постановления на Министерския съвет.

С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки за ремонт университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите - реализатори. В хода на почналата инспекция чиновници на „ Икономическа полиция “ са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР