Министерството на външните работи в Анкара разкритикува доклада на Европейския

...
Министерството на външните работи в Анкара разкритикува доклада на Европейския
Коментари Харесай

Анкара: Докладът на ЕП е пълен с несправедливост и предразсъдъци

Министерството на външните работи в Анкара разкритикува отчета на Европейския парламент за ситуацята в Турция през2022 година

Според управляващите в Анкара " отчетът е цялостен с несправедливи обвинявания и предубеждения, учредени на дезинформация от антитурски среди ". В известието на турското министерство се споделя, че документът демонстрира пристрастни гледни точки във връзка с въпросите, свързани с Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър, и не подхожда на историческите и правните истини.

Изявлението на министерството беше оповестено в отговор на отчета на Екологичен потенциал, който беше утвърден на сесията на Общото заседание в сряда.

В него се отбелязва, че членовете на Екологичен потенциал са заложници на популистки политики и са надалеч от създаването на верен стратегически метод за Европа и района и е отражение на неналичието на визия и плиткостта на органа на Европейски Съюз на фона на съществуващите благоприятни условия за възкръсване на връзките сред Турция и Европейски Съюз. В изказването се споделя още, че отчетът на Екологичен потенциал подценява обстоятелството, че Турция има капацитета да трансформира блока в световна мощ пред лицето на продължаващите провокации, в това число сигурността, енергетиката, изменението на климата, миграцията и икономическите проблеми.

В изказването на министерството се споделя още, че Турция се надява, че новият Европейски парламент след изборите ще работи по безпристрастен, разумен и градивен метод. /БГНЕС и Сабах
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР