Министерството на външните работи препоръчва да не пътуваме до Малдивите.

...
Министерството на външните работи препоръчва да не пътуваме до Малдивите.
Коментари Харесай

13 българи на Малдивите са с коронавирус

Министерството на външните работи предлага да не пътуваме до Малдивите. Причината е увеличение на инфектираните и карантинираните българи в Република Малдиви.

Радослав Каракадаков е на отмора на един от островите в Индийския океан от 5 дни. Казва, че не се тормози и дестинацията " Малдиви " е безвредна.

„ Ние излизаме единствено с PCR проби и се прибираме с PCR проби. Така че за какво Малдиви? Не мога да преценява. Тук е допустимо най-сейфти мястото, най-безопасното, тъй като няма никакъв достъп за външни хора “, описа Радослав пред bTV.

Той добави, че ограниченията се съблюдават прецизно: „ Мерят ти температурата, на обяд, на вечеря, при всяко влизане в ресторанта. Персоналът на 100% е с маски. Всеки ден се дезинфекцира безусловно всичко “.

От началото на март има 14 случая на карантинирани българи на Малдивите, като 13 от тях са с позитивен PCR резултат, показват пресцентъра на външното ни министерство.

" Задължителната карантина, която се изисква по здравния протокол на Република Малдиви, е за период от 14 дни. Заразените жители и контактните се изолират в обособени стаи за 14 дни.

Според туристическите организации е зародил проблем за българи, които са поели разноските си за карантиниране, тъй като са били без застраховка.

„ Много е значимо всички да пътуват с здравна застраховка, която включва и Коронавирус покритие. Тя включва, в случай че се разболеете, и разноски по карантината, в случай че се наложат такива “, изясни Петър Стоянов, шеф на туристическа организация.

Препоръчва се още: при положение на контакт със инфектиран, или пък при позитивен тест да се извършват разпорежданията на локалните здравни управляващи, и да се следи информацията от здравното министерство на Малдивите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР