Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, пътуващи за или

...
Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, пътуващи за или
Коментари Харесай

Циклонът „Ксенофон“ е в южната част на Йонийско море

Министерството на външните работи предизвестява българските жители, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, че през тази нощ съществува доста висока възможност от формиране на средиземноморски циклон „ Ксенофон “ в южната част на Йонийско море.
Очаква се придвижването на циклона „ Ксенофон “ да се развие в източна посока, съпроводено от мощни превалявания и ветрове в по-голямата част на Пелопонес и Крит в събота сутринта (29 септември), по-късно в Атика, Евбея и Цикладите, а в неделя сутринта (30 септември) да доближи до островите на източното Егейско море и евентуално Додеканезите.
В мощ е възбрана за отплуване на кораби от пристанищата Пиреа, Рафина и Лаврио.
Поради неприятното време в петък, 28 септември, всички учебни заведения и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят.
Българските жители, пребиваващи или пътуващи за посочените региони следва да бъдат деликатни и да извършват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи, ако бъдат издадени такива. При потребност сънародниците ни могат да се свържат с Посолството на Република България в Атина на телефон: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР