Министерството на външните работи няма отношение към допускането на руския

...
Министерството на външните работи няма отношение към допускането на руския
Коментари Харесай

Мария Габриел: Чакаме доклад на ДАНС! Руски журналисти влезли у нас с виза от друга страна в ЕС

Министерството на външните работи няма отношение към допускането на съветския ефирен екип на българска територия. Руският публицист, отпред на групата, е получил виза въпреки това членка на Европейски Съюз, а двамата, които са го придружавали са европейски жители.
Това изясни министърът на външните ни работи и вицепремиер Мария Габриел във връзка подадения по-рано през днешния ден сигнал от водача на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че България е позволила екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия „ Русия 1 “, предава 24 часа.
Вицепремиерът чака отчет по случая от Държавна организация национална сигурност (ДАНС). Обикновено допускането на публицисти от трети страни на територията на България става с позволение точно на Министерство на външните работи. Преди такова да се даде, публицистите минават на инспекция през ДАНС.
Забраната на Европейски Съюз за „ Русия 1 “ е за лъчение, а не за достъп на нейни публицисти в Европейски Съюз, посочи от своя страна министър председателят Николай Денков.
В репортажа на „ Русия 1 “ има и изявление на журналиста от БНР Петър Волгин, който споделя: „ Обикновените хора не виждат никакъв проблем с Русия. Виждат го ръководещите. Това единствено демонстрира какъв огромен разлом има сред елементарните хора и ръководещите “.
„ Един публицист от БНР говореше като представител на елементарните хора. Той не е елементарните хора, а публицист в социална медия. Щом желае да е като елементарните хора, няма потребност да е публицист “, разяснява Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР