Министерството на външните работи на Украйна изпрати чрез посолството си

...
Министерството на външните работи на Украйна изпрати чрез посолството си
Коментари Харесай

МВнР на Украйна: В центъра на Европа умират мирни хора и деца

Министерството на външните работи на Украйна изпрати посредством посолството си в България изказване по отношение на продължаващата военна експанзия на Руската федерация против Украйна.

Украйна приканва европейски страни да не се управляват от тесни политически ползи, когато става въпрос за отбрана на сигурността освен на украинските жители, само че и сигурността на всички жители на Европа.

" Заложено е бъдещето на интернационалната архитектура за сигурност и на целия международен ред, учреден на почитание към Устава на Организация на обединените нации и главните правила на интернационалното право. Русия би трябвало неотложно да бъде изключена от платежната система SWIFT. Трябва да действаме незабавно и без отсрочване ".

Украйна прикани сътрудниците си да дават спомагателни оръжия , с цел да укрепят отбранителните качества на страната. Активно желае финансова и филантропична поддръжка за Украйна и украинските жители .

" Руската федерация би трябвало да приключи въоръжената експанзия против Украйна и да стартира разговор за спокойно споразумяване . Това ще помогне да се спасят човешки животи и да се предотврати злополука, чийто обсег Европа не е виждала след Втората международна война ".

Въоръжените сили на Руската федерация не престават огромната си настъпателна интервенция на територията на Украйна за заличаване на Украинската страна, събаряне на украинското държавно управление и определяне на окупационен надзор , написа министерството.

" Руската федерация нападна Украйна от съветска територия, Черно и Азовско море , краткотрайно окупираните територии на Крим и Донбас и територията на Беларус, употребявайки бойни самолети, балистични ракети, артилерия, танкове, бронирана техника, сухопътни и други сили и средства. Руските подразделения нанасят ракетни и бомбови удари по гражданска инфраструктура в Киев, Харкив, Одеса, Чернигив, Ивано-Франкивск, Лвив и други украински градове. Кремъл стартира огромна военна интервенция за завладяване на украинската столица ".

В центъра на Европа са ранявани и умират мирни хора, в това число деца , добавя министерството.

" Русия жестоко нарушава разпоредбите на войната и други правила на интернационалното право в Украйна. Във връзка с голям брой военни закононарушения и нарушавания от Руската федерация на Римския статут , Министерството на външните работи на Украйна взаимно с Генералната прокуратура на Украйна събира материали, които да показа на Международния углавен съд , с цел да подведе съветското управление до строго правораздаване ".

" Руските окупатори превзеха АЕЦ в Чернобил . Те отхвърлиха ротация на чиновниците на атомната електроцентрала , както го изискват интернационалните правила за техническа сигурност. В резултат на нарушение на горния пласт на почвата заради придвижването на огромен брой съветска военна техника и изпускането във въздуха на нечист радиоактивен прахуляк са открити по-високи от естествените равнища на радиация . Украинската страна към този момент предизвести МАГАТЕ, че дейностите на Русия могат да доведат до огромна екологична злополука в Европа ".

" Украинската войска и всички други сили за национална защита дадоха заслужен отпор на съветската офанзива , силите на съперника търпят загуби, а ние държим стратегически позиции ".

" Украйна е признателна на Съединените американски щати, Канада, Европейския съюз и други интернационалните сътрудници за налагането на нови стопански наказания против Русия. В същото време тези старания сега са незадоволителни, с цел да спрат войната на Русия против Украйна ".
 Оръжие ние няма да сложим - Зеленски с послание към украинците
Оръжие ние няма да сложим - Зеленски с послание към украинците

Призова съгражданите си да не имат вяра на подправените вести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР