Министерството на външните работи на Русия публикува списък от 14

...
Министерството на външните работи на Русия публикува списък от 14
Коментари Харесай

Руското външно изпрати 14 въпроса до Лондон и Париж за случая Скрипал

Министерството на външните работи на Русия разгласява лист от 14 въпроса, които съветското посолство е отправило към английското Министерство на външните работи по отношение на изфабрикуваното срещу Москва „ дело Скрипал “ , предава РИА Новости.
Конкретно, Русия желае разяснение за какво й отхвърлят правото на консулски достъп до двамата съветски жители, които пострадаха на английска територия. Освен това, Москва зададе въпрос какви антидоти и в каква форма са дадени на отровените, а също по този начин и по какъв начин тези антидоти са се оказали в английските лекари на мястото на случая.
Русия се интересува на съображение на какви маркери е открито хипотетичния „ съветски генезис “ на веществото, употребявано в Солсбъри и има ли Англия контролни мостри от бойното отровно вещество, което Лондон назовава „ Новичок “. Освен това, Русия чака отговор на въпроса, разработвали ли са се във Англия мостри от това вещество или негови аналози, прецизира " Фокус ".
На Русия също по този начин й е значимо да знае, на какво съображение е привлечена Франция да сътрудничи в следствие на случая, в който са потърпевши съветски жители и по какъв метод Париж взе участие в делото, както и това дали Англия е уведомила Организацията за възбрана на химическо оръжие (ОЗХО) за това си решение.
Освен това от посолството показаха убеденост, че „ с постъпването на нова информация ще се появят и нови въпроси “.
Въпроси към Франция
Руските дипломати насочиха нота по „ делото Скрипал “ и в Министерство на външните работи на Франция, в която се съдържат 10 въпроса.
Посолството се интересува, на какво съображение Париж е притеглен да сътрудничи в следствието на Англия на случая в Солсбъри и отправила ли е френската страна публично съобщение до ОЗХО, че се включва в делото. Русия също по този начин желае да й бъде казано, какви доказателства по делото Лондон е предал на Париж и участвали ли са френски специалисти при взимането на биоматериал от семейство Скрипал и провеждали ли са се проучвания на пробите във Франция.
Успоредно с това, Русия желае да й бъде изяснено, има ли във Франция контролни облици от веществата, наречени във Англия „ Новичок “, или негови аналози, както и разработвали ли са се мостри на субстанции от този вид или негови аналози във Франция.
Русия чака отговор и на въпроса по какъв начин френските експерти са стигнали до извода, че това вещество е използвано.
Освен това от съветското Министерство на външните работи биха желали да знаят, с какви експертни познания разполага Франция в региона на проучването на бойните отравящи субстанции от този вид или неговите аналози и на съображение на какви признаци френските експерти са открили „ съветския темперамент “ на произхода на веществото, употребявано в Солсбъри.
„ Делото Скрипал “ и неговите последици
Работилият за английските специфични служби някогашен помощник на Главното разследващо ръководство (ГРУ) (Военното разузнаване) на Русия Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия бяха отровени в град Солсбъри на 4 март. Лондон твърди, че към отравянето на Скрипал с вещество А234 е причастна съветската страна, а Москва отхвърля това изрично.
През тази седмица редица страни от Европейския съюз, както и Съединени американски щати, Канада, Норвегия, Украйна и някои други, взеха решение да изгонят съветски дипломати в взаимност с Англия по случая „ Скрипал “. Москва предприе аналогични ответни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР