Министерството на външните работи на Република Северна Македония с внимание

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония с внимание
Коментари Харесай

МВнР на Северна Македония: Последните действия на София показват отстъпление пред провокациите

Министерството на външните работи на Република Северна Македония с внимание следи изказванията и дейностите, които идват от Република България, и със страдание установи, че последните дейности на публична София не са съгласно контрактуваната процедура за възстановяване на двустранните връзки.

Според известието, представено от Българска национална телевизия, " дейностите на българските управляващи, съставляват оттегляне пред провокациите на тези, които желаят да попречат на напъните на двете държавни управления за постоянен и положителен процес на връзките сред двете страни ".

Въпреки че прибирането за съвещания на посланика в родната му страна е право на страната, която го изпраща и е постоянна дипломатическа процедура, Министерството на външните работи показва страдание за тази стъпка, като я смята за неоснователна, неподплътена с годни причини и непропорционално.

Република Северна Македония сподели мощен либерален и институционален потенциал и посредством бърза и ефикасна процедура е формирано правосъдно произвеждане във връзка с последния случай, а причинителят е обект на следствени дейности.

Николай Милков за случая " Пендиков ": България ще вземе всички ограничения, те към този момент са в ход

Допълнително посредством своите изяви на най-високо равнище президентът на страната, министър председателят и министърът на външните работи осъдиха случая, а външният министър посети София, както и потърпевшия за ясно да показва решимостта на държавните органи за застраховане на правната сигурност, сигурност и резистентен дневен ред.

Министерството на външните работи на РСМ ще следи деликатно всички изяви и дейности на публична София, очаквайки усмиряване на пристрастеностите и унищожаване на провокациите, за възвръщане на дипломатическата интензивност, на целите към взаимните планове, работните групи и така нататък, които са в тенденция на опазване и поощряване на добросъседските връзки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР