Министерството на външните работи (МВнР) може да извика посланика на

...
Министерството на външните работи (МВнР) може да извика посланика на
Коментари Харесай

Георг Георгиев: МВнР може да извика посланика на РСМ

Министерството на външните работи (МВнР) може да извика посланика на Република Северна Македония (РСМ) и да бъде изпратена протестна нота във връзка с вчерашното нахлуване против български футболен почитател в Скопие. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Според него нападението най-вероятно е било предумишлено. 

" Омразата сред хората е реалност и не мога да настоявам, че не е политически стимулирана. За страдание обаче този доста тежък случай се случва в подтекста на разглеждането на конституционните промени в РСМ, които са залога на тяхното присъединение към Европейския съюз. Това е грозната еманация за всичко, което сме говорили по тематиката за разбирателството сред РСМ и България до момента ", разяснява депутатът, който е разговарял с близки на потърпевшия през вчерашния ден. Според него, в случай че казусът не бъде съществено позволен, такива произшествия евентуално няма да отсъстват.

Много огромна паника буди реакцията на северномакедонските управляващи, които, вместо да оказват помощ на сънародниците ни, по-скоро са вложили старания в това да арестуват българските почитатели, в сравнение с да схванат от какво е предизвикано и по какъв начин се е стигнало до закононарушението, сподели Георгиев. " Няма да излъжем, в случай че кажем, че закононарушението е предизвикано от ненавист ", счита той. По думите му пиковата точка сега на нетърпимост е достигнала поради реториката, която политическите представители са наложили. Депутатът счита, че страната ни е реагирала съответно. Лошото е, че случаите доста зачестиха, сподели още той.

Георгиев счита, че с държанието, което РСМ показва, жителите й не са подготвени да се причислят към Европейския съюз. 

Може би това щеше да бъде по този начин, в случай че е изолиран случай, само че това е следващ и всякога оправданието е едно и също, по този начин Георгиев коментира думите на премиера на РСМ Димитър Ковачевски, съгласно който вчерашните произшествия са били провокирани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта. „ Защо постоянно от страната на битите са нашите сънародници “, попита депутатът. По думите му министър председателят Ковачевски би трябвало да се замисли за какво управляващите в РСМ не съумяват да осуетят и да основат задоволителни мощни гаранции за сигурността на пребиващите на тяхна територия, сподели още Георгиев.

В четвъртък български жител бе признат в болница с прободна рана в корема, откакто е влезнал в конфликт с локални в квартал Чаир в Скопие. Болницата удостовери, че след осъществена интервенция положението му е устойчиво. Вътрешният министър на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви по-рано през днешния ден, че самоличността на нападателите е изяснена и те се търсят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР