Министерството на туризма успешно приключи изпълнението на проект Подкрепа по

...
Министерството на туризма успешно приключи изпълнението на проект Подкрепа по
Коментари Харесай

МТ успешно приключи изпълнението на проект, финансиран от ОП „Добро управление“ 2014-2020

Министерството на туризма сполучливо завърши осъществяването на план „ Подкрепа по линия на доближаването за справяне с миграционните провокации, подбудени от военната експанзия от страна на Руската федерация в Украйна, за бежанците, пристигнали в Република България, посредством мярка, прилагана от Министерството на туризма " по ОПДУ 2014-2020.

С цел гласност и бистрота Министерството на туризма показа осъществяването на дейностите на Проект BG05SFOP001-6.001-0001-C01 от 23.09.2022 година, ориентиран към поддръжка по линия на доближаването за справяне с миграционните провокации, подбудени от военната експанзия от страна на Руската федерация в Украйна, за бежанците, пристигнали в Република България.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство " 2014-2020 (ОПДУ), съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и от държавния бюджет на Република България.

Проектът извършва задачите за обезпечаване на настаняване (нощувка) с включена закуска и топъл обяд на всяко разселено лице, пристигнало от Украйна в България и получило краткотрайна протекция. Това е в сходство с ограниченията, прилагани от Министерството на туризма по Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България.

В резултат на плана, с европейски средства са покрити разноски за 960 800 нощувки с включена закуска и топъл обяд на емигрант, настанен в място за настаняване/подслон в интервала от 01 до 17 май 2022 година

Чрез плана са адресирани 62 704 разселени лица от Украйна, от които 25 666 са децата под 18 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР