Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски

...
Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски
Коментари Харесай

Министерството на туризма разработва маршрути за религиозен туризъм на руски туристи в България

Министерството на туризма създава направления за набожен туризъм на съветски туристи в България. Това се схваща от писмения отговор на отрасловия министър Николина Ангелкова на въпрос от народен представител от “Обединени патриоти”, предава БГНЕС.
В интервала 06-08 октомври 2017 година в курорта “Св. св. Константин и Елена” ще се организира Българо-руски туристически конгрес в границите на Дните на съветската духовна просвета, на който ще се разисква вероятностите пред проведения отдих на съветски деца, оздравителния туризъм, както и историко-патриотични направления, поклоннически и набожен туризъм и културно-опознавателни направления Русия-България-Европа, показва още Ангелкова.
Министърът на туризма акцентира, че формалното посланичество на България в Русия е било признато за асоцииран член на Асоциацията на съветските туроператори, което е знак за задълбочаване на съдействието сред двете страни. “Предстои да се разработят нови съответни направления за съветските туристи, взаимно с Федералната организация по туризъм и Руската православна черква. Работи се по програмата “По болгарским дорогам памяти” и програмата за поклоннически пътувания”, написа още Николина Ангелкова. Тя акцентира, че има активизиране на търсенето на поклоннически пътувания на съветски туристи от Москва и Екатеринбург, които ще посетят България тази година. А квалифицираният, взаимно с Руската православна черква маршрут, ще се стреми да сплоти най-значимите религиозни монументи у нас – Рилският манастир, следван от Бачковския и Троянския манастир, както и църквата и къщата на българската пророчица Ванга, която в Русия е “изключително обичана и известна, а за руснаците името й и всичко, обвързвано с нея, има невероятен магнетизъм”. Министърът на туризма отбелязва още, че България е желана дестинация за фамилен туризъм измежду руснаците, а те пък са измежду туристите, които всеобщо употребяват доста спомагателни услуги към главните туристически пакети.
Като образец за взаимната работа за увеличение на броя на съветските туристи, които биха пристигнали на набожен и поклоннически туризъм у нас, Ангелкова акцентира взаимното посещаване с посланика на Русия в България Анатолий Макаров на Троянския манастир “Успение Богородично”.
Припомняме, че на 1 септември от Консулската работа на българското посолство в Москва оповестиха, че е издадена 200 000-та българска виза за 2017-та година. Неин собственик е 5-годишно дете, което ще почива в Свети Влас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР