Министерството на туризма работи върху различни варианти за спасяване на

...
Министерството на туризма работи върху различни варианти за спасяване на
Коментари Харесай

Обмисля се опростяване на концесионни такси срещу безплатни шезлонги и чадъри

Министерството на туризма работи върху разнообразни разновидности за избавяне на летния сезон и един от тях е, при благоприятни условия на бюджета, да бъдат опростени концесионните такси за прилагане на плажове през 2020 година против даване на безвъзмездни шезлонги и чадъри на посетителите. Това сподели отрасловият министър Николина Ангелкова пред Българска национална телевизия във вторник.

Работим в посока късно лято – през юли и август, с оглед обстановката с ковид в страната, сподели тя. По думите ѝ ведомството работи по разнообразни ограничения и спешна рекламна тактика. " Поддържаме равнището само че връзка с сътрудниците във всяка страна, които са в същото състояние. Непрекъснато сме в разговор за подготовката на късно лято. Разработили сме скица за ваучери за отмора към българите. Работи се калкулации, съгласно опциите на бюджета, в случай че отпаднат концесионните хонорари за 2020 година, да има безвъзмездни шезлонги и чадъри ", изясни Ангелкова.

В последния месец държавното управление стремително афишира процедури за отдаване на плажове на концесия и подписва контракти с компании за стопанисването им. Част от тях са със подозрително минало, обвързвано със силовите групировки.

Министърът на туризма изясни, че през тази година изтичат 54 концесии на плажове, стартирали са 38 нови процедури и други 18 процедури за отдаване чартърен на пясъчни линии.

" Да забележим какво ни чака края на май – юни и ще имаме подготвеност за реакции. В момента се създава електронно приложение, което ще разрешава да се ревизира на кой плаж има свободни чадъри и шезлонги, на какво разстояние са те и какви са хигиеничните условия в региона ", изясни тя какви други ограничения се обмислят за избавяне на сезона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР