Министерството на туризма обявява началото на Годишните награди в туризма

...
Министерството на туризма обявява началото на Годишните награди в туризма
Коментари Харесай

Министерството на туризма обяви началото на Годишните награди в туризма за 2022 г.

Министерството на туризма афишира началото на Годишните награди в туризма 2022. Това ще е седмото издание на състезанието, който се утвърди като самопризнание за прилаганите положителни практики и усилена работа в областта на туризма през последните 12 месеца.

Надпреварата ще се организира в 10 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и 1 особено предопределена за българските общини . Традиционно се резервира огромната премия, която е в категория „ Изборът на българите “ и ще бъде избрана измежду всички туристически обекти, включени в „ 100-те национални “ и „ 50-те малко познати места “.

Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Формулярът за присъединяване е банален, създаден под формата на анкета, която се попълня и изпраща непосредствено през уеб страницата. Там са разказани в детайли и всички условия, на които е належащо да дават отговор участниците.

Срокът, в който всички искащи могат да изпратят предложенията си, е до 12:00 ч. на 23 ноември 2022 година . Претендентите, които дават отговор на критериите, ще бъдат оповестени на уеб страницата на премиите и за тях ще стартира онлайн гласуването на 25 ноември 2022 година.

В художествените категории – за изявления на тематика туризъм, всяка медия може да взе участие единствено с един материал или собствен представител в една категория. При приемане на повече от едно предложение от дадена медия в една категория ще бъде излъчен един участник по отношение на критериите и методологията на състезанието. Припомняме, че медиите – печатни, малките екрани или радиостанции, които имат и онлайн уеб сайтове, могат да вземат участие и в категорията „ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “ с материал, който е бил поместен на уеб страницата, само че той би трябвало да е друг от материала, с който аплайват за главната си категория.

Онлайн избор ще дефинира носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласоподава еднократно за един участник в границите на една категория (отчита се едно гласоподаване от всеки IP адрес), като може да се поддържа претендент от всяка категория. Онлайн гласуването ще завърши на 05.12.2022 година в 23:59 часа.

Експертите ще наблюдават деликатно да не се позволява манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. И тази година контролът ще бъде повишен, като са планувани спомагателни ограничения, с които да се минимизират благоприятни условия за смяна на електронния избор. Опити за интервенция ще бъдат навреме регистрирани и ще повлияят отрицателно за класирането на съответния претендент.

Категориите, за които може да се подават заявки за присъединяване, са:

„ Туристическа атракция/обект “;

„ Специализиран туризъм “;

„ Туристическа дестинация “;

„ Иновация “;

„ Изборът на българите “;

„ Туристическа община “;

„ Журналистически материал на тематика туризъм в България в печатна медия “;

„ Журналистически материал на тематика туризъм в България в онлайн медия “;

„ Журналистически материал на тематика туризъм в България в интернет блог “;

„ Журналистически материал на тематика туризъм в България в телевизия “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР