Министерството на туризма напомня на всички туроператори и турагенти, че

...
Министерството на туризма напомня на всички туроператори и турагенти, че
Коментари Харесай

Туроператори и турагенти могат да кандидатстват за държавна помощ до 22 март

Министерството на туризма припомня на всички туроператори и турагенти, че на 22 март 2021 година изтича крайният период, в който могат да бъдат подавани документи за кандидатстване за държавна помощ от 51 млн. лева Това е една от ограниченията, подхванати от ведомството за подкрепяне на бранша за превъзмогване на последствията от COVID-19, оповестиха от Министерството на туризма.
Срокът е съгласуван с нуждата от на заявените от предприятието-заявител условия от Националната организация по приходите (НАП) и Националния статистически институт (НСИ), както и с цел да се обезпечи опция за премахване на възможни непълноти и нередовности по заявката.
 Турция ще имунизира предпочитано против ковид работещите в туризма Турция ще имунизира предпочитано против ковид работещите в туризма
Турция ще имунизира чиновниците в туризма, заяви посолството на Анкара. Проектът започва в границите на “Програма за сертифициран...
Размерът на еднократно предоставяните безплатни средства е 4 на 100 от оборота без Данък добавена стойност през 2019 година, оповестен във финансовия доклад, според Закона за счетоводството, като предоставената помощ е за компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите сътрудници за интервала от 01.03.2020 година до 31.12.2020 година Помощта би трябвало да се употребява предпочитано за възобновяване на суми на пасажери, чиито пакети са анулирани заради COVID-19 за същия интервал.
се прави по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и придружителните документи посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ), посредством модула „ Е-кандидатстване “, на следния интернет адрес:
Изпълняваната все още мярка за туроператори и туристически сътрудници ще се ползва до 5 април 2021 година, по-късно влиза в действие нова скица за държавна помощ, която през днешния ден бе обнародвана в Държавен вестник. Предстои и да бъде нотифицирана пред Европейската комисия. Мярката планува страната да дава на лица, извършващи туроператорска активност, безплатни средства в размер до 15 на 100 от оборота им без Данък добавена стойност през 2019 година, само че не повече от дължимата сума по туристическите пакети за неосъществени пътувания.
Финансиране на новата мярка е обезпечено от към този момент отпуснатите, само че неусвоени средства от националния бюджет. Според индикативните стойности неусвоените средства са близо 19 млн. лева Средствата по новата държавна помощ се получават без значение от приемането на средства по до момента настоящата скица и при съблюдаване на разпоредбите за държавни помощи.
 Летният туристически сезон у нас започва на 1 май Летният туристически сезон у нас започва на 1 май
Летният туристическия сезон в България ще стартира на 1 май. Ранната дата цели да обхване и почивните дни към Великден или майските прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР