Министерството на туризма изпрати становище относно запитвания, свързани с отказ

...
Министерството на туризма изпрати становище относно запитвания, свързани с отказ
Коментари Харесай

Министерството на туризма с важно становище за отказ от екскурзии до Египет и Йордания

Министерството на туризма изпрати мнение по отношение на запитвания, свързани с отвод от екскурзии до Египет и Йордания. 

Вижте цялата позиция тук:

Във връзка с постъпили към Министерството на туризма запитвания от туроператори и консуматори на туристически услуги по повод отвод на клиенти от реализирането на предплатени екскурзии до прилежащите на Израел страни Йордания и Египет и във връзка оповестеното четвърто ниво на риск от Ситуационният център на Министерство на външните работи, прецизираме, че:

- Индексът на риск се дефинира от Министерство на външните работи. Министерството на туризма няма законови пълномощия и функционална подготвеност за установяване на този показател, защото той е предмет на цялостна оценка на интернационалната обстановка от страна на Министерство на външните работи.

- Относно настояването на туроператорите да получат инструкции от Министерството на туризма за следващи дейности за пътешестване до Йордания и Египет, прецизираме, че в съответната обстановка за тези страни остава годно условието за използването на клаузите в контракта за туристически пакет, подписан сред туроператора и клиента.

- Министерството на туризма няма законови механизми, по които да се намеси в частно-правни връзки, каквито на процедура са договорите сред туроператора и ползвателите на туристически пакети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР