Министерството на туризма и Софийският университет Св. Климент Охридски ще

...
Министерството на туризма и Софийският университет Св. Климент Охридски ще
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Ще подпишем споразумение за сътрудничество със Софийския университет

Министерството на туризма и Софийският университет „ Св. Климент Охридски ” ще подпишат съглашение за съдействие в областта на туризма. Това стана ясно на работна среща сред министъра на туризма Николина Ангелкова и ректора на университета проф. дфн Атанас Герджиков, на която разискаха взаимни начинания, оповестиха от МТ.

„ Бихме се радвали да насърчим студентите с отлични достижения в образованието си да вземат участие в национални и интернационалните туристически изложби. Министерството на туризма ще бъде отворено за доброволци от университета, за които би било потребно да вземат участие в организирането и провеждането на събития от институцията “, съобщи министър Ангелкова.

Тема на диалога беше и вероятното включване на студенти в правенето на икономическа аргументация за евентуални обекти от Картата на капиталовите планове в туризма в България. Идеята е това да се случва в съдействие с общините и Министерството на туризма. „ Връзката сред бизнеса и висшето обучение е извънредно значима “, съобщи проф. Герджиков.

Министър Ангелкова обърна внимание и на тематиката цифровизация. Като добър образец за сходно съдействие в региона тя уточни партньорството на министерството с Русенския университет „ Ангел Кънчев“. „ Резултат от сходно сполучливо партньорство беше и присъединяване на негови студенти в представянето на цифров корнер, който беше една от атракциите на българския щанд на най-голямото ревю за експерти в туристическата промишленост World Travel Market в Лондон “, напомни тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР