Министерството на туризма да проведе кризисна маркетингова кампания преди старта

...
Министерството на туризма да проведе кризисна маркетингова кампания преди старта
Коментари Харесай

От туристическия бранш бият аларма: Лятото наближава! Имаме нужда от държавна подкрепа

Министерството на туризма да организира спешна маркетингова акция преди старта на летния туристически сезон – зов за това насочи Маргита Тодорова, шеф „ Маркетинг и продажби“; в „ Албена“; АД. Зад настояването се консолидираха и останалите участници в извършения във Варна профилиран конгрес под наслов „ Кадрите в туризма – провокации и перспективи“;, проведен от Варненската туристическа камара.

Представителите на едни от най-големите снабдители на туристически услуги от Северното черноморие, съсловни организации, операторът на двете морски летища Варна и Бургас обявиха, че в най-кратки периоди ще изпратят общи оферти до отрасловия министър Христо Проданов, с които се надяват да тушират отрицателната наклонност за спад на търсенето през идното лято, провокирана от военните дейности в Украйна.

„ През това лято чакаме да осъществяваме 65% от размерите през 2019 година Вече преразгледахме плановете си, с цел да регистрират те отлива на чартърни полети до летище Варна, защото към 80% от нашите посетители идват точно с въздушен превоз. Предвид това считаме, че секторът има потребност от държавна поддръжка във връзка с рекламата – както в интернет и обществените мрежи, по този начин и за съответна офлайн кампания“;, сподели още Тодорова.

Тя добави, че актуалните старания на Албена за разпространение в чужбина на целия район към ваканционното населено място, в това число Варна, Балчик, Каварна, се финансира напълно от бюджета на сдружението.

„ Провеждаме дейна акция на емитивни пазари като Германия и Австрия, като към този момент осъществихме първите осведомителни турове за публицисти от тези страни. Отчетохме техния мощен интерес към културно-историческото завещание на района, към минералните извори и опциите за съчетание на летния отдих с провеждането на водолечение. Това ни потвърждава, че България не е задоволително разпознаваема и са нужни общи старания и вложения, с цел да бъде това събитие променено“;, добави тя.

По думите й курортният комплекс Албена работи и за доразработване на пазара Румъния. През май следва провеждането на огромно роудшоу, което ще премине през по-големите градове в северната ни съседка, и по- особено Тимишоара и Клуж-Напока, откъдето се чака да летят чартърни стратегии. „ Уведомили сме Министерството на туризма за вложенията, които вършим за разпространение на дестинация българско Черноморие, само че на този стадий нямаме противоположна връзка от тяхна страна“, съобщи Тодорова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР