"Министерството на туризма бе планирало по-сериозна реклама на украинския и

...
"Министерството на туризма бе планирало по-сериозна реклама на украинския и
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Никой не отива на почивка в милитаризирано море

"Министерството на туризма бе възнамерявало по-сериозна реклама на украинския и на съветския пазар тази година, която няма да се реализира "

Това сподели министърът на туризма Христо Проданов, представен от Българска телеграфна агенция.

"Забранените полети от страна на съветската страна и наличието ни в листата с неприятелските страни е обезсмислило масираната реклама от страна на България. Предвидените средства, ще се пренасочат към други пазари, като това се разисква с сектора ", добави министърът.

Според Проданов средствата би трябвало да се съсредоточат към прилежащите пазари - Република Северна Македония, Сърбия, Румъния, тъй като нестабилната конюнктура в региона може би по-малко би повлияла на решенията на жителите на тези страни за това къде да изкарат почивката си през лятото.

Резервациите за летния сезон до началото на войната в Украйна са вървяли сносно, като са били с към 20 % по-добри от предходната година, сподели още Проданов.

Той не се ангажира с прогнози за това лято, тъй като "никой не отива на отмора в зона на милитаризирано море ", оповестяват от Българска телеграфна агенция. Проданов изрази вяра българите тази година още веднъж да предпочетат почивката на нашето море.

Проданов разяснява и сумата от 40 лева, която нашите хотели ще получават за всеки украински жител с формален статут на емигрант. По думите му сумата е изцяло задоволителна и ще покрие нощувка и три изхранвания. Който не го устройва, няма да се включи в тази стратегия, добави той.

Проданов заяви, че през миналата една седмица към 36 000 украински жители са пресекли нашата граница, от тях половината незабавно са напуснали България, а 18 000 са останали в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР