Министерството на цифровото развитие, комуникациите и масмедиите на Руската федерация

...
Министерството на цифровото развитие, комуникациите и масмедиите на Руската федерация
Коментари Харесай

Мобилните оператори в Русия рязко намалиха разходите за модернизация на мрежите и качеството на връзката започна да пада

Министерството на цифровото развиване, връзките и масмедиите на Руската федерация разгласява формалните статистически данни, съгласно които телекомуникационните оператори в Русия са почнали да харчат доста по-малко за рационализация на мрежите.

Миналата година финансовите вложения на телекомуникационните оператори са намалели с 23,7% до под 350 милиарда рубли. Това е най-големият спад на вложенията в инфраструктура за последните 14 години. Подобен е бил единствено в интервала след рецесията, когато финансовите разноски на операторите са намалели с 36,8 % до 148 милиарда рубли.

Миналата година съветските мобилни оператори понижиха разноските си заради внезапното повишаване на валутния курс, % на рефинансиране, както и заради отдръпването на задграничните производители на съоръжение и отхвърли им да извършват даже контрактуваните отговорности.

Според специалисти, интервюирани от „ Ведомости “, през първото тримесечие на 2022 година операторите интензивно са купували телекомуникационно съоръжение – рекордно високото ползване на трафик по време на пандемията е оказало своето въздействие.

През първото тримесечие на 2023 година приходите от телекомуникационни услуги са нарастнали с 5,4% на годишна база до 500,7 милиарда рубли; мобилните оператори са нараснали приходите си със 7,6% до 119,3 милиарда рубли през същия интервал. Трафикът за първото тримесечие е повишен с 18,4% на годишна база до 36,4 байта.

На фона на всичко това качеството на мобилните връзки в Русия стартира да пада.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР