Министерството на труда и социалната политика (МТСП) финансира изграждането на

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) финансира изграждането на
Коментари Харесай

МТСП финансира изграждането на съоръжения по програма Достъпна жилищна среда и лична мобилност

 Министерството на труда и обществената политика (МТСП) финансира построяването на 54 уреди в помощ на мъчно преносими хора по стратегия " Достъпна жилищна среда и персонална подвижност " през 2019 година През предходната година по нея са инсталирани 33 стълбищни подемника, 13 рампи, 6 отвесни подемника и 2 асансьора, ситуирани в 37 жилищни здания. Реализирането на програмата ще усъвършенства изискванията на живот на 60 хора с увреждания. МТСП е финансирало построяването на оборудванията с 1 498 183,90 лева

Програмата се осъществя всяка година във всички общини. На 12 февруари започва нова акция за набиране на оферти, които ще се финансират и извършват през 2020 година Първоначалният период за провеждането ѝ беше 3 месеца, само че той беше продължен до 12 юни в това число поради въведеното изключителното състояние в страната.

До момента са постъпили 5 планови оферти, от които 4 са за налична жилищна среда и 1 – за персонална подвижност, което е вторият съставен елемент на програмата, имащ за цел приспособяването на персоналните коли на хора с увреждания към техните потребности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР