Министерството на транспорта излезе с ново предложение, според което всички

...
Министерството на транспорта излезе с ново предложение, според което всички
Коментари Харесай

Колите у нас с нови еко категории

Министерството на превоза излезе с ново предложение, съгласно което всички коли у нас би трябвало да бъдат разграничени в нови екологични категории. Това би трябвало да стане в пунктовете за механически прегледи, като предвижданото ново разделяне ще е на четири групи.

В момента тече публично разискване и следва предлагането да бъде гласувано. Ако това стане, то колите у нас ще бъдат разграничени съгласно годината си на произвеждане, както и съгласно изхвърляните в атмосферата CO2 излъчвания на луфт и на високи обороти.

Бензиновите и дизеловите коли ще бъдат оценени настрана и ще се класират в разнообразни таблици. Предвижда се още и съществуването на специфичен стикер в колите, който ще може да се "чете " отдалечено. Интересното е, че проектонаредбата обгръща единствено леките и лекотоварни коли, а не камиони и рейсове.

От тук може да се направи умозаключение, че на по-късен стадий тази мярка може да се употребява за ограничение на придвижването за "по-мръсни " коли в огромните градове. Кога и дали изобщо ще се случи сходно решение, към момента не може да се предвижда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР