Министерството на търговията на САЩ на 21 декември внесе в

...
Министерството на търговията на САЩ на 21 декември внесе в
Коментари Харесай

САЩ нанесоха тежък удар на руската космонавтика

Министерството на търговията на Съединени американски щати на 21 декември внесе в санкционния лист 45 съветски и 58 китайски компании, свързани с отбранителната сфера. За тях е лимитирана продажбата на доста американски артикули и технологии. Към „ крайните военни ползватели ” случайно са отнесени компании, които въобще не са такива.
Сред съветските компании се оказали няколко предприятия на „ Роскосмос ”, написа svpressa.ru. Например това е основаният в Самара Ракетнокосмически център „ Прогрес ”, който създава ракетите „ Союз ”, и основният теоретичен институт на държавната корпорация ЦНИИмаш, в чийто състав работи Центърът за ръководство на полетите на МКС.
Ръководителят на „ Роскосмос ” Дмитрий Рогозин изяснява аргументите за глобите. През последните 9 година американските астронавти са пътували до МКС с кораба „ Союз ”, само че от 2020 година те употребяват корабите Crew Dragon на компанията SpaceX на Илон Мъск.
Ръководителят на Института за галактическа политика Иван Мойсеев смята, че Съединени американски щати са подготвени да спрат съдействието с Русия по отношение на МКС. Докато за американците няма да има загуби, за съветския галактически бранш глобите са изключително мощен удар.
Русия от началото на 20-и век почнала да купува комплектуващи детайли за своята галактическа техника от Съединени американски щати. Това е нормална международна процедура. Например Съединени американски щати доста години използваха за първа степен на ракетите си съветския мотор РД-180.
 Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати Турция няма да се откаже от С-400 макар глобите на Съединени американски щати
Турция няма да изостави съветската система за противоракетна защита С-400 поради американските наказания и ще предприеме реципрочни стъпки,...
Русия доста ползваше вносни елементи и елементи за спътниците си, изключително електроника. И защото „ Прогрес ” се занимава със спътници и ракети, за него американските наказания са чувствителни.
Сега руснаците търсят подмяна на комплектуващи елементи, само че те вероятно ще се окажат не по този начин положителни като американските. А при ЦУП не могат да се вършат взаимни отстъпки с качеството.
Очевидно е, че американците са преразгледали положението на съдействието с Русия в галактическата сфера и са счели, че към този момент могат да се оправят и сами.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР